Gevulde lamsbout

  • 700 gram lamsbout zonder been
  • 3 eieren
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel pijnboompitten en 1 eetlepel verse basilicum fijngehakt
  • 1 pot vleesbouillon
  • zout en vers gemalen peper
  • olijfolie mild
  • geraspte oude kaas
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • versgekoelde gnocchi
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de lamsbout in de lengte tot 2/3 in. 
Bestrooi de lamsbout met zout en peper. Meng de eieren, paneermeel, pijnboompitten, geraspte kaas naar smaak, basilicum. Vul er de lamsbout mee en steek houten prikkers in de lamsbout. 
Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en braad het kort aan in een braadpan op hoog vuur. 
Leg de lamsbout vervolgens in een braadslee, voeg 2 deciliter vleesbouillon toe en laat 1,5 uur in de oven gaar worden. 
Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan met wat peper en zout. Kook vlak voor het serveren de gnocchi gaar, leg het in een schaal en bestrooi met geraspte oude kaas en zet 5 minuten in de nog hete oven van 180 graden C. Snijd 3 tomaten in blokjes. 
Snijd plakken van de lamsbout en leg deze op de borden. Besprenkel ze met jus uit de braadslee. 
Leg de gegrillde courgette erbij en strooi de tomatenblokjes er omheen.

Eet smakelijk